Pari suhdeasiaa

Olimme syksyllä alustamassa ME (Mennään Eteenpäin) illassa. Mukana meillä oli Gary Chapman (kirjan muodossa, Rakkauden kieli). Kirjassa tehdään jako viiteen eri kieleen: myönteiset sanat, kahdenkeskinen aika, rakkauden lahjat, lempeät palvelukset ja fyysinen kosketus.

Mikä olisi sinun rakkaudenkielesi? Mistä saat tunteen, että tulet rakastetuksi?

Ajattele joku vieras kieli, mitä et osaa. Kuvittele jonkun puhuvan sitä sinulle. Siltä voi tuntua, jos puolisoiden rakkauden kielet poikkeavat toisistaan. Tämä vieraan kielen puhuja elehtii ja puhuu myös käsillään. Ymmärrät jotain, mutta vain sieltä täältä.

Puolison rakkauden kieltä voi kuitenkin alkaa pikkuhiljaa opettelemaan ja ymmärtämään. Ensin pitää tietää mikä oma rakkauden kielesi on ja sitten pitäisi kertoa se vielä toiselle.

Älä luule, älä oleta. Kysy, jos et tiedä. Eikä se välttämättä ole yksi ja ainut kieli mitä osaat. Voit osata montaa kieltä. Ja todennäköisesti tiedät jonkun kielen, joka ainakaan ei ole sinun lempparisi.

Ai niin, se voi muuten sitten muuttua se rakkauden kieli. Muuttuuvathan elämäntilanteetkin. Meillä sanotaan, että (naiset) "saa valita ja kerran vaihtaa". Varaudu siihen. Päivitys sillon tällöin on paikallaan.

Vanha juttu, elävästä elämästä. Eikä edes fiktiivinen. Puolisoni lempiliikuntaharrastus talvella on hiihtäminen. Minun ei. Eräänä jouluna joulupukki toi minulle uudet sukset. Puolisoni mielestä lahja oli mahtava. Minun mielestäni ei. Rakkauden kielet eivät kohdanneet. Sain lahjan, ihan oikeasti hyvää tarkoittaen, mutta sain lahjan, josta hän itse olisi pitänyt.

Eli jos et tiedä puolisosi rakkauden kieltä, voi olla et täytä hänen "rakkaustankkiaan". Pitkään tankki tyhjänä voi aiheuttaa tunteen, ettei ole rakastettu. Ja päin vastoin. Tankki täytettynä voit "aiheuttaa" puolisolle tunteen, että hän on rakastettu. Kumman valitsisit?

Jos et ole vielä tutustunut kirjaan, niin suosittelen.<3